Hattulan ja Hämeenlinnan itäinen ja eteläinen alue uuteen jätehuoltojärjestelmään

Lokakuussa 2018 lähes koko Hattula ja Hämeenlinnan läntinen alue siirtyivät ns. kunnan kilpailuttamaan jätehuoltojärjestelmään, jonka toteutuksesta vastaa Kiertokapula. Asukkaille muutos tarkoitti sitä, että Kiertokapula alkoi hoitaa seka-, kuiva- ja biojäteastioiden tyhjennyksiä sekä jätehuoltoon liittyvää asiakaspalvelua ja laskutusta. Toukokuun alussa loput Hattulan ja Hämeenlinnan alueista liittyvät Kiertokapulan asiakkaiksi. Muutos koskee kaikkia vakituiseen asumiseen käytettyjä kiinteistöjä ja vapaa-ajan asuntoja.

Hattulan ja Hämeenlinnan alue on jaettu viiteen alueeseen, joiden jätteenkuljetukset on kilpailutettu erikseen. Itäisen alueen jätekuljetuksia hoitaa Urbaser Oy, Hämeenlinnan eteläisiä alueita Remeo Oy ja koko alueen syväkeräysastiat tyhjentää Lassila&Tikanoja Oyj. Kaikkien alueiden asiakaspalvelusta ja laskutuksesta vastaa Kiertokapula.

Kiinteistön haltijan tarkistettava kiinteistön tiedot

Kiertokapulan asiakkaiksi siirtyville kiinteistöille on postitettu tiedote, jonka tiedot kiinteistön haltijan on tarkistettava. Kiertokapulan saamassa jätehuollon rekisterissä ei todennäköisesti ole kaikkia alueen kiinteistöjä mukana. Lisäksi kiinteistöjen tiedoissa saattaa olla virheitä. Jotta jäteastioiden tyhjennykset toimisivat sujuvasti, kiinteistön haltijan tulee korjata kirjeessä olevat virheelliset tiedot ilmoittamalla asiasta Kiertokapulan asiakaspalveluun. Mikäli kirjeen tiedot ovat oikein, toimenpiteitä ei tarvita. Oletettavan suuresta yhteydenottojen määrästä johtuen asiakaspalvelun sähköposti ja puhelinpalvelu saattavat ruuhkautua, vaikka ruuhkaan on varauduttu. Sähköposteihin vastataan saapumisjärjestyksessä ja puhelimitse voi jättää soittopyynnön jonottamisen sijaan.

Kaikille Kiertokapulan saamassa rekisterissä oleville kiinteistöille on lähetetty edellä mainittu kirje, jonka pitäisi olla perillä viimeistään 15.2.2019. Mikäli kirjettä ei tule, kiinteistön tiedot puuttuvat todennäköisesti rekisteristä. Tällaisessa tapauksessa kannattaa olla yhteydessä Kiertokapulan asiakaspalveluun maaliskuun aikana. Näin jäteastioiden tyhjennykset saadaan hoitumaan normaalisti toukokuusta eteenpäin.

Taloyhtiöiden isännöitsijöihin ollaan yhteydessä sähköpostitse

Taloyhtiöiden isännöitsijät saavat Kiertokapulalta tietoa sähköpostitse. Isännöitsijöiden toivotaan tarkistavan ja ilmoittavan hallitsemiensa kiinteistöjen jätehuoltotiedot. Kiertokapulalla tulee olla tieto lukollisista jätekatoksista ja niiden avaimista, jos lukkoon ei käy yleisavain. Kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti lukollisissa jätetiloissa on käytettävä jätehuollon yleisavainta, jotta kuljettaja pääsee jokaiseen jätetilaan samalla avaimella.

Yhteisastioiden käyttäjät

Hattulan ja Hämeenlinna alueella on todennäköisesti käytössä useita kiinteistöjen yhteisiä jäteastioita, joista ei Kiertokapulalla välttämättä ole tietoa. On tärkeää, että yhteisastioiden vastuuhenkilöt ilmoittavat Kiertokapulan asiakaspalveluun kaikkien yhteistä astiaa käyttävien kiinteistöjen yhteystiedot. Näin tyhjennykset saadaan sujumaan toivotusti.

Jäteastian voi vuokrata tai ostaa kuten aiemminkin

Kiertokapula ei saa tietoa siitä, onko kiinteistön jäteastia vuokrattu vai onko se kiinteistön oma. Jäteastian saa jatkossakin vuokrata tai ostaa haluamaltaan taholta. Asiakas voi ostaa tai vuokrata astian myös Kiertokapulalta, jolloin astia toimitetaan kiinteistölle tai sen voi noutaa Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueelta. Kiinteistön tulee itse sopia mahdollisesta vuokra-astiasta luopumisesta tai sen ostamisesta nykyisen jäteastian tyhjennyksen hoitavan yrityksen kanssa.

Hattulan ja Hämeenlinnan alueen jätetaksa

Jätelautakunta Kolmenkierto, joka on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen, on hyväksynyt kunnallisen jätetaksan Hattulan ja Hämeenlinnan alueelle. Hinnat ovat samat molemmissa kunnissa. Taksassa on tyhjennyshintojen lisäksi mm. astiapesujen hinnat, astian ulkopuolelle jätetyn jätteen hinta ja astian siirtomaksu. Taksa on kokonaisuudessaan luettavissa jätehuoltoviranomaisen verkkosivuilla www.kolmenkierto.fi

Kiertokapulan asiakaspalvelun yhteystiedot
Puh. 075 753 0010 (pvm/mpm)
palvelemme arkisin klo 8-15
asiakaspalvelu[at]kiertokapula.fi