Hattulan ja Hämeenlinnan jätekuljetusten kilpailuttaminen etenee

Hattulassa ja Hämeenlinnassa siirrytään kunnan järjestämään jätehuoltoon, joka koskee kuiva-, seka- ja biojäteastioiden tyhjennystä sekä jätehuoltoon liittyvää asiakaspalvelua ja laskutusta. Hattula ja Hämeenlinna ovat antaneet kunnan jätehuollon Kiertokapulan hoidettavaksi. Siihen siirrytään kahdessa vaiheessa vuosien 2018 ja 2019 aikana.

1.10.2018 aloitetaan länsi- ja pohjoispuolen (katso kartta) jätehuollon hoitaminen Kiertokapulan toimesta. 1.5.2019 liitetään etelä- ja itäpuolen alueet Kiertokapulan palveluiden piiriin. Molempien alueiden jätteenkuljetus kilpailutetaan erikseen. Länsi- ja pohjoispuolen jätekuljetukset kilpailutettiin tammi-helmikuussa, mutta kilpailutuksesta tehdyn valituksen vuoksi kilpailutus on käynnistetty uudestaan ja se päättyy 4.5. Lisätietoja kilpailutuksesta löytyy Kiertokapulan nettisivuilta osoitteesta www.kiertokapula.fi. Etelä- ja itäpuolen jätekuljetusten kilpailutus saatiin päätökseen 10.4. Tarjouksia tuli 5 kappaletta. Eteläpuolen kilpailutuksen voitti Remeo Oy ja itäpuolen RenoNorden Oy. Lisäksi kilpailutettiin syväkeräyssäiliöiden ja puristinkonttien kuljetukset koko Hattulan ja Hämeenlinnan alueella. Tämän kilpailutuksen voitti Lassila & Tikanoja Oyj. Aluejaoista löytyy tarkempaa tietoa Hämeenlinnan kaupungin karttapalvelusta osoitteesta https://kartta.hameenlinna.fi/ims/.

Kiertokapula on lähettänyt julkisen tiedotteen jätehuollon muuttumisesta kaikille Hattulan ja Hämeenlinnan alueen kotitalouksille helmi-maaliskuun vaihteessa. Länsi- ja pohjoispuolen asukkaille, joiden jätehuoltoa Kiertokapula alkaa hoitaa 1.10., lähetetään kesäkuun puoleen väliin mennessä osoitteellinen tiedote. Osoitteellisessa tiedotteessa olevat tiedot tulee tarkistaa ja ilmoittaa mahdollisista virheellisistä tiedoista Kiertokapulan asiakaspalveluun. Näin jäteastioiden tyhjennykset saadaan syksyllä toimimaan toivotusti. Tyhjennysvälit ja jäteastiatyypit määräytyvät kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaan. Jätehuoltomääräykset löytyvät jätelautakunta Kolmenkierron sivuilta osoitteesta www.kolmenkierto.fi.
– Tässä vaiheessa asukkaiden ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin. Kun asukkaat saavat osoitteellisen tiedotteen, toivomme, että he käyvät tiedot tarkkaan läpi ja ilmoittavat mahdollisista virheistä asiakaspalveluumme. Jos länsi- tai pohjoispuolen asukkaalle ei ole tullut osoitteellista tiedotetta kesäkuun puoleen väliin mennessä, on hyvä olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Etelä- ja itäpuolen asukkaille tämä osoitteellinen tiedote tulee vuodenvaihteen molemmin puolin, Kiertokapulan palvelupäällikkö Liisa Sivusaari toteaa.

Lisätietoja jätekuljetuksen kilpailutuksesta medialle antaa:
Joakim Pyttynen
hankinta- ja logistiikkainsinööri
puh. 075 753 0014
joakim.pyttynen@kiertokapula.fi

Lisätietoja Hattulan ja Hämeenlinnan muuttuvasta jätehuollosta medialle antaa:
Liisa Sivusaari
palvelupäällikkö
puh. 075 753 0040
liisa.sivusaari@kiertokapula.fi