Hävikkiviikko

11.-17.9.2017 järjestettävän Hävikkiviikon tavoitteena on lisätä ruoan arvostusta ja vähentää ruokahävikkiä. Viikkoon osallistuminen on hyvä tapa aloittaa parempien valintojen tekeminen arjessa. Lähde mukaan!

Ruokahävikin vähentäminen on meidän kaikkien asia, sillä jokainen suomalainen heittää vuosittain roskiin keskimäärin 20-25 kiloa ruokaa. Hävikin vähentäminen alkaa jo ennen kauppareissua ostosten suunnittelulla ja jatkuu pienillä teoilla kotona, koulussa ja työpaikalla. Ympäristö ja kukkaro kiittää!

Valtakunnallinen Hävikkiviikko järjestetään vuosittain syksyisin. Sen organisoinnista vastaa Kuluttaja-lehti. Teemaviikkoon voi osallistua monin tavoin, esimerkiksi valitsemalla Hävikkiviikon käytännön vinkeistä parhaiten omaan arkeen sopivat ja jatkamalla niitä myös viikon päättymisen jälkeen. Omat vinkit voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa (#hävikkiviikko #ruokahävikki).

Hävikkiviikon sivustolta löytyy vinkkien lisäksi paljon muuta tietoa aiheesta. Teemaviikon viralliset sivut löytyvät täältä.

Katso myös:

Facebook: https://www.facebook.com/havikkiviikko
Twitter: @havikkiviikko
Instagram: @havikkiviikko

Teemaan sopivaa tietoa ruokahävikistä löytyy myös Saa syödä!-sivustolta.