Kestävä joulu

Joulun aikaan kaupoissa ja kodeissa käy kuhina. Mutta entäpä jos lahjojen ostaminen tympii, ruokakaupan ostoslista hirvittää ja joulusiivous kaikkine kemikaaleineen ahdistaa? Ei hätää! Tälle kaikelle on ratkaisu: Vietä tänä vuonna kestävä joulu.

Jouluna ja uutena vuotena syntyy tavallista enemmän jätettä. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota valintoihinsa ja miettiä vaihtoehtoja kuluttamiselle. Jo pienillä muutoksilla voimme vähentää ympäristöllemme aiheutuvaa taakkaa. Esimerkiksi joulun ruokahävikkiä voi pienentää suunnittelemalla ruokaostokset etukäteen ja vaihtoehtoja kaupan siivouskemikaaleille löytyy kodin ruokakaapista.

Ympäristöystävällisiä lahjavinkkejä, keinoja ruokahävikin vähentämiseen, tietoa ekologisesta joulusiivouksesta ja ohjeita joulunajan jätteiden lajitteluun löytyy alta.

Vinkkejä kestävään jouluun

Wikke K. Kapulan puuhajoulukalenteri

Joulukalenteri

Joulukalenteri tuo joulunodotukseen oman taikansa. Päiväkoti-ikäisille ja alakoulun pienimmille soveltuvassa Kiertokapulan joulukalenterissa seurataan maskottimme Wikke K. Kapulan valmistautumista joulunviettoon. Kalenteri koostuu päivittäisestä tarinasta, sekä siihen liittyvästä puuhaideasta. Ne ovat tulostettavissa heti alla olevasta linkistä. Tehtäviä varten tarvitaan askartelumateriaaleja ym. tarvikkeita, muistathan varata ne valmiiksi etukäteen.

Tarinat 1-24 tehtävineen

Askarteluohjeet joulukalenterin rungolle