Nuukuusviikko

Nuukuusviikkoa vietettiin vuonna 2020 viikolla 16.

Valtakunnallista Nuukuusviikkoa vietetään vuosittain viikolla 16. Tänä vuonna Nuukuusviikkoa vietettiin  13.-19.4.2020. Seuraavan kerran Nuukuusviikkoa vietetään 19.-25.4. 2021.

Nuukuusviikoa on järjestänyt 20 kansalaisjärjestön yhteinen Kierrätysliike. Viikon tarkoituksena on kannustaa ihmisiä miettimään omia kulutustottumuksiaan kestävän kehityksen näkökulmasta. Pääteemoja ovat luonnonvarojen säästäväinen käyttäminen ja jätteiden synnyn ehkäiseminen.

Nuukuusviikolla ei ole joka vuosi valtakunnallista teemaa, vaan kaikki voivat ideoida omaa toimintaa kestävään elämäntapaan liittyen. Viikolla voi järjestää vaikkapa tavaranvaihtopäivän harrastusvälineistä tai vaatteista.

Nuukuusviikolla voi vaikka pohtia omia ostotottumuksia ja sen kautta välttää hukkaruoan ostamista tai hutiostoja vaatteissa. Olisiko Nuukuusviikko hyvä aika käydä kuiva-ainekaappi läpi tarkastaen päiväykset ja ideoida samalla tulevan viikon ruoka ja leipomukset. Ruokatarvikkeiden kartoitus ja ruokalistan suunnittelu säästää myös rahaa, joten nuukailusta voi olla sinulle paljon iloa! Tunnistamalla oman tyylisi pystyt ostamaan vaatteita harkiten, eikä siivouspäivänä kaapista löydy niitä vaatteita, joita ei ole tullut pidettyä. Jotkut vaateliikkeet antavat pukeutumiskonsultointia, mutta Nuukuusviikon ohjelmaan sopisi myös erinomaisesti vaatteiden kartoitushetki ystävien kesken.

 

Tutustu alla oleviin linkkeihin ja poimi ideat nuukailuun.

  • Nuukuusviikko -sivuilta löydät tietoa toiminnasta sekä materiaalia oman toiminnan ideoimiseen ja järjestämiseen
  • Kulutus.fi-sivusto tarjoaa niksejä, pelejä ja testejä aiheeseen liittyen
  • WWF Materiaalipankista löytyy harjoituksia kestävään elämäntapaan liittyen.

Katso myös:
Viisas kuluttaa vähemmän -opas