Siivouspäivä

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi seuraavan kerran lauantaina 11.11.2017.

Vuonna 2012 alkunsa saaneen Siivouspäivän idea on, että kuka tahansa voi pystyttää kirpputorin päivän ajaksi esimerkiksi omalle pihalleen, jalkakäytävälle tai läheiseen puistoon ja laittaa itselle tarpeettomat tavarat kiertoon. Siivouspäivää vietetään keväällä viikon 21 lauantaina, sekä syksymmällä elokuun viimeisenä lauantaina. Vuonna 2017 Siivouspäivä järjestetään myös talvella, lauantaina 11.11. klo 10-24!

Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen myyjä vastaa oman myyntipisteensä järjestämisestä. Tapahtuman nettisivuilla on kartta, johon voi merkitä oman pisteensä sijainnin ja myyntiajat, sekä millaisia tavaroita aikoo myydä. Jotkut kaupungit  ovat ottaneet Siivouspäivänä linjauksen, että osallistujien ei tarvitse kysyä erillistä lupaa julkisen tilan käyttöön tai ulkomyyntiin. Riittää, että he merkitsevät oman myyntipaikkansa ja yhteystietonsa Siivouspäivän nettisivujen kartalle.

Myös koulut voivat halutessaan keksiä ohjelmaa Siivouspäivään liittyen, ja viettää sitä vaikka edellisenä perjantaina. Hyviä vinkkejä päivän teemoiksi ovat mm. tavaranvaihtopäivä, koulun ympäristö siistiksi -tempaus, kirpputori koululla, tuunauspaja… Laita sinulle tarpeeton tavara kiertoon, älä heitä sitä pois!

Tutustu Siivouspäivään tai seuraa sitä facebookissa.