Jätteen vähentämisen viikkoa vietetään 22.-30.11.

RUOKA ON TARKOITETTU SYÖTÄVÄKSI – EI ROSKIIN

Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään nyt Suomessa viidettä kertaa. Viikolla järjestetään jätemäärien vähentämiseen ja tietoisuuden lisäämiseen tähtääviä tapahtumia eri puolilla Suomea. Tänä vuonna viikon pääteemana on ”Stop food waste!” eli ruokajätteen määrän vähentäminen. Perjantaina 28.11. vietetään myös jokavuotinen Älä osta mitään -päivä.

Syömäkelpoisen ruoan päätyminen roskiin on turhaa. Valmistamme muun muassa liikaa ruokaa, jota emme halua syödä tai säilytämme sitä väärin. Suomalaiset heittävät pois eniten vihanneksia, maitotaloustuotteita ja itse valmistettua ruokaa. Nelihenkinen perhe heittää arvioiden mukaan vuodessa ruokaa roskiin 500 euron arvosta. Tällä summalla koko perhe kävisi kahdeksan kertaa elokuvissa, kolmesti Linnanmäellä tai kerran yhteisellä kylpylälomalla.

Ruoan tuottaminen, kuljettaminen ja valmistaminen kuormittavat ympäristöä. Turhan ruokahävikin välttäminen vähentää koko ruokaketjussa syntyneitä päästöjä. Valmistettu ruoka ansaitsee tulla syödyksi.

Kiertokapula osallistui kampanjaan lähettämällä ennen jätteen vähentämisen viikkoa toimialueen varhaiskasvatukselle sekä ala- ja yläkouluille uutiskirjeet, joissa jaetaan tietoa ja linkkejä jätteiden vähentämisen viikosta.
Nämä uutiskirjeet löytyvät Uutiskirjeet-sivulta.

Olemme myös mukana Hyvinkäällä Kierrätyspäivässä 26.11.2014 klo 10-19, osoite Riihimäenkatu 81, Hyvinkää.
Tapahtumassa mm. kierrätysaiheisia kädentaitopajoja klo 17-19.
Linkki tapahtumaan

Lue lisää jätteen määrän vähentämisestä, Älä osta mitään -päivästä ja ruokahävikin ehkäisystä

Syöty ruoka on paras ruoka!
Toimitaan yhdessä, vähennetään ruokajätettä!