Kiertokapulan ja Keravan yhteistyö jätehuollossa tiivistyy

Kiertokapula hoitaa vastaisuudessa Keravan kaupungin puolesta järjestetyn jätehuollon tehtävän

Vuoden vaihde tuo uusia tuulia myös keravalaisten jätehuoltoon. Keravan kuntaurakan hallinnointi siirtyy 1.1.2015 alkaen Keravan kaupunkitekniikalta Kiertokapulalle. Toisin sanoen Kiertokapula toimii vuoden 2015 alusta alkaen urakkasopimuksen mukaisena tilaajana ja valvoo urakan toteutumista sopimuksen mukaisesti. Asiakkaiden näkökulmasta kuljetukset suorittava urakoitsija (Jätehuolto Jorma Eskolin Oy) pysyy samana ja asiakaspalvelun hoitaa edelleen urakoitsija. Urakoitsija myös lähettää laskut, mutta laskuissa maksun saajana on jatkossa Kiertokapula Oy.

”Jätteenkuljetuksen hallinnoinnin luovuttaminen Kiertokapulalle merkitsee toimintojemme selkiytymistä ja voimavarojemme vapautumista muihin tehtäviin”, toteaa Keravan kaupungin tekninen johtaja Seija Vanhanen.

”Otamme mielellämme vastaan tämän tärkeän tehtävän ja hoidamme sen vankalla kokemuksella. Keravan kaupunki on nyt kuudes osakkaamme kaikkiaan 12 osakkaastamme, joiden puolesta hoidamme kunnille kuuluvan järjestetyn jätehuollon tehtävän”, kertoo Kiertokapulan toimitusjohtaja Kari Mäkinen.

Pidempi tiedote aiheesta julkaistiin syyskuussa:

https://www.kiertokapula.fi/uutiset/kiertokapulan-ja-keravan-yhteistyo-jatehuollossa-tiivistyy/

Keravan jätetaksoihin muutoksia – osa hinnoista laskee

Hallinnoinnin muutokset aiheuttavat Keravalla myös muutoksia osaan tyhjennyshintoihin. Alueemme kuntien yhteinen jätelautakunta on vahvistanut vuoden 2015 taksat lautakunnan kokouksessa 17.12.2014. 140-660 litran kuiva- ja sekajäteastioiden taksahinnat pysyvät samana. Sen sijaan biojätteen hinnat jätemaksutaksassa laskevat: 140 litran ja 240 litran pienastioiden hinta laskee samaksi kuin vastaavan kokoisen kuiva/sekajäteastian. Myös biojätteen ja kuiva- ja sekajätteen syväkeräysastioiden taksahinnat laskevat.

Jätelautakunta Kolmenkierto: http://www.hameenlinna.fi/Palvelut/Jatehuolto/Yhteinen-jatelautakunta/

Joulun ajan jätehuolto

Aiemmasta poiketen Kiertokapulan käytännön mukaisesti roskiksen viereen jätetyt, pakkaamattomat ja pilkkomattomat joulukuuset kerätään nyt Keravallakin ilmaiseksi tammi-helmikuun aikana jätetyhjennyksien yhteydessä. Lisäksi Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueet ottavat kuusia vastaan veloituksetta tammikuun ajan.

Lisää vinkkejä joulun ajan jätehuoltoon löytyy verkkosivuiltamme:

https://www.kiertokapula.fi/uutiset/vinkkeja-joulunpyhien-jatteiden-lajitteluun/