Tervetuloa uusille nettisivuillemme

Sivustouudistuksemme pääosassa on asiakas. Uuden sivustomme kehitystyössä onkin panostettu mm. vastaanottopaikkojen löydettävyyteen, käytettävyyteen eri laitteilla, lajitteluohjeistuksen helppoon saatavuuteen sekä sähköisen asioinnin helpottamiseen.

Uudet nettisivut hyödyntävät uusinta teknologiaa, sivuille on lisätty mm. kartta- ja paikannuspalveluita. Sivusto on myös tehty skaalautuvaksi, joten sitä on yhtä helppoa käyttää niin kännykän ruudulta kuin isolta näytöltäkin.

Aloitimme nettisivuston uudistuksen tasan vuosi sitten, kun yhtiömme sähköisen liiketoiminnan strategian suunnittelutyö alkoi. Lähtökohtanamme oli, että nettisivuston tulee tukea toimintamme strategisia tavoitteita ja olla kiinteä osa  liiketoimintaamme.  Toivomme, että asiakkaamme löytävät nyt entistä helpommin sivustoltamme tarvitsemansa tiedot. Lisäksi heidän mahdollisuuksiaan asioida entistä sujuvammin myös sähköisesti on parannettu.

Perusteellisen suunnittelutyön myötä olemme siirtäneet nettisivumme nykyaikaan ja joiltain osin ehkä sen edellekin. Yhteistyökumppanimme, mediaosakeyhtiö Frantic on tuonut verkkosivuillemme täysin uusia ulottuvuuksia. Sivut skaalautuvat esimerkiksi täysin käytettävän laitteen mukaan: kännykällä tai tabletilla surffaajan ei tarvitse tihrustaa pieniä sivuja, ja kuitenkin pöytäkoneella asioivalle kuvat ja grafiikka esiintyvät näyttävinä.

Tieto löytyy näppärästi vaikka kännykällä

Uudistuksen tärkein lähtökohta oli asiakaspalvelun kehittäminen. Koska Kiertokapula tarjoaa jätehuoltopalveluja suurelle joukolle ihmisiä, oli yhtenä haasteena tiedon löydettävyys. Uusilla sivuilla tietomäärä on jäsennelty uudelleen entistä loogisempaan muotoon. Mutta aivan uuttakin on tarjolla. Tarjoamme asiakkaillemme  paikannuspalveluihin perustuvan jätteiden vastaanottopistehaun. Sivustolle aukeaa kartta kaikista vastaanottopisteistämme. Esimerkiksi itseä lähimmän hyötyjätepisteen, jätteidenkäsittelyalueen tai vaarallisten jätteiden keräysauton pysäkin saa kännykän näytölle vaikka kaupungilla kävellessä. Reittihakua voi hyödyntää myös, kun etsii tietään kotoa jätteidenkäsittelyalueelle tai vaikkapa sopivasti työmatkan varrella olevalle sähkö- ja elektroniikkaromun palautuspisteelle.

Sähköinen asiointi on vaivatonta

Kiertokapulan järjestämiin jätteenkuljetuksiin (Hausjärven, Hyvinkään, Mäntsälän, Riihimäen ja Valkeakosken alueella) on mahdollista tehdä muutoksia sähköisillä lomakkeilla juuri silloin, kun asiointi itselle parhaiten sopii. Osoitteenmuutokset ja ilmoitukset tyhjennysten väliaikaisesta keskeytyksestä esim. lomamatkan takia voi tehdä kätevästi netissä. Sähköisesti voi myös liittyä jätehuoltoon, tehdä kompostointi-ilmoituksen tai vaikkapa tilata jätteiden noutopalvelun hakemaan sohvan kotoa. Näin käyttäjä ei enää ole riippuvainen kellonajoista asiakaspalvelun kanssa asioidessaan.

Jätteiden lajitteluun uutta apua

Uutta sivustolla  on myös heti etusivulta avautuva Lajitteluhaku. Kun riville kirjoittaa jätteen nimen, vaikkapa ”autonrengas”, saa tulokseksi ohjeen jätteen asianmukaiseen hävittämiseen. Bonuksena ohjelma antaa myös tiedon lähimmästä vastaanottopaikasta.

Pukkaako ideaa?

Sivustomme kehitystyö jatkuu edelleen – yhdessä asiakkaidemme kanssa. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä ja palautetta sivustomme kehittämistyöhön. Palautetta voi helpoiten lähettää etusivun yläosasta löytyvällä palautelomakkeella.