Kiertokapulan toimitusjohtaja Kari Mäkinen jää eläkkeelle

Kiertokapula Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Kari Mäkinen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle toukokuun 2019 lopussa.  Kari Mäkinen on johtanut Kiertokapulaa vuoden 2003 lopusta lähtien ja kehittänyt Kiertokapulan toimintaa monella saralla kohti kestävämpää jätehuoltoa ja kiertotaloutta. Yhtiö aloitti mm. yhdyskuntajätteen energiahyödyntämisen ensimmäisenä Suomessa sekä biojätteen prosessoinnin bioetanoliksi. Kiertokapula on kasvanut hänen johdollaan yhdeksi Suomen suurimmista kuntien omista jätehuoltoyhtiöistä, jonka omistaa 13 kuntaa ja jonka liikevaihto on noin 25 Me.

”Tämä on ollut mielenkiintoista aikaa. Jätehuolto on muuttanut kokonaan luonnettaan perinteisestä kaatopaikkatoiminnasta kehittyneeksi ja merkittäväksi osaksi kiertotaloutta.  Olen saanut olla mukana myös jätehuollon valtakunnan tason kehittämistoiminnassa. Omalta osaltaan myös Kiertokapula on näyttänyt suuntaa suomalaisen jätehuollon eteenpäin viemiseksi. Jään eläkkeelle levollisin mielin. Yhtiön toiminta ja talous on ovat hyvässä kunnossa ja valmiudet vastata tulevaisuuden haasteisiin ovat erinomaiset”, toteaa 64-vuotias Mäkinen.

Kiertokapulan uuden toimitusjohtajan rekrytointi käynnistetään mahdollisimman pian.

Lisätiedot: Kari Mäkinen, puh. 050 404 9370, Sari Pousi-Heinonen, puh. 050 581 9997.

Kiertokapula on 13 kunnan omistama, vuonna 1993 perustettu jätehuoltoyhtiö, joka tuottaa kuntalaisten jätehuoltopalvelut tehokkaasti ja vastuullisesti. Yhdyskuntajätteiden hyötykäyttöaste on yli 90 %. www.kiertokapula.fi