Lopen kunnan jätehuolto siirtyy Kiertokapulan hoidettavaksi 1.10. alkaen

Kiertokapula alkaa hoitaa Lopen kunnan seka-, kuiva- ja biojäteastioiden tyhjennystä sekä jätehuoltoon liittyvää asiakaspalvelua ja laskutusta 1.10. alkaen. Jätehuollon perustana toimii palvelun tuottajasta riippumatta jätelaki. Kaikkien Kiertokapulan toimialueen kuntien jätehuollon viranomaistehtävästä vastaa osakaskuntien perustama yhteinen jätelautakunta Kolmenkierto, jonka vastuulla ovat mm. jätetaksat, jätehuoltomääräykset ja niistä poikkeaminen, jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen sekä jätehuollon palvelutasosta päättäminen.

Lopen jätehuollon asiakasrekisteriä varten jätehuoltoviranomainen on saanut Lopen alueella toimineilta kuljetusyhtiöiltä tiedot suoritetuista tyhjennyksistä. Tietoja on täydennetty kunnalta ja isännöitsijöiltä saaduilla tiedoilla. Muutos koskee kaikkia asuinkiinteistöjä ja myös liike-, toimisto- tai teollisuuskiinteistöjä, joissa on yksikin asunto.

Kiertokapula on lähettänyt julkisen tiedotteen jätehuollon muuttumisesta kotitalouksille viikolla 32. Lisäksi syyskuun puolessa välissä postitetaan osoitteellinen tiedote, jossa kerrotaan kiinteistön jätehuoltotiedot ja ensimmäinen jäteastian tyhjennyspäivä. Määräysten mukaan pisin tyhjennysväli sekajäteastialle on kesällä 2 viikkoa ja talvella 4. Jos biojätteet kompostoidaan, tyhjennysväli voi olla pidempi. Kompostoinnista pitää tällöin ilmoittaa Kiertokapulalle.

Syyskuussa tulevan kirjeen tiedot on hyvä tarkistaa ja tarvittaessa korjata ne Kiertokapulan asiakaspalvelun kautta. Mikäli kirjettä ei ole tullut 18.9. mennessä, kannattaa olla yhteydessä Kiertokapulan asiakaspalveluun (yhteystiedot jutun lopussa).
– Teemme asiakaspalvelussa parhaamme, että alun haasteista selvitään mahdollisimman hyvin. On kuitenkin selvää, että yhdistettäessä monia eri tiedostoja, asiakasrekisterissämme on puutteita vielä lokakuun alussa. Toivommekin asiakkaiden ilmoittavan mahdollisista puutteista ja muutoksista asiakaspalveluumme, että saamme asiakasrekisterin kuntoon mahdollisimman pian, toteaa Kiertokapulan palvelupäällikkö Liisa Sivusaari.

Uuden urakan alkaessa ja tiedotteiden saapuessa koteihin Kiertokapulan asiakaspalvelussa voi olla ruuhkaa siitä huolimatta, että henkilöresursseja on lisätty. Tästä syystä myös sähköisiä kanavia kannattaa käyttää mahdollisimman paljon. Mikäli käytettävissä on netti, voi Asiakasnetin kautta hoitaa kompostointi-ilmoituksen ja tyhjennysvälin pidentämisen. Asiakasnetin käyttöön tarvittava asiakasnumero löytyy syyskuussa Kiertokapulalta tulevasta kirjeestä. Samoin tyhjennysvälin muuttaminen kesä-/talvirytmiin, virheellisen astiakoon korjaaminen ja yhteystietojen muuttaminen käyvät vaivattomasti ja jonottamatta Asiakasnetissä.

Kiertokapulan asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@kiertokapula.fi, puh. 075 753 0010 (arkisin 8–15)

Lopen kunnantalolla järjestetään  torstaina 31.8.2017 klo 18.00  ja torstaina 28.9.2017 klo 18 infotilaisuus jätteenkuljetuskäytänteiden muutokseen liittyen. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Julkinen tiedote jätehuollon muutoksista (doc-tiedosto, koko 1 MB)

Liisa Sivusaari
palvelupäällikkö
Kiertokapula Oy