Muutos pakkausjätteiden aluekeräykseen ja Rinki-ekopisteverkoston yhteystiedot

Valtioneuvoston asetus pakkauksista ja pakkausjätteistä siirsi vastuun pakkausjätteen aluekeräyksestä kunnilta tuottajien vastuulle 1.1.2016 alkaen. Tuottajayhteisöjen puolesta pakkausjätteen keräyksestä vastaa vuoden alusta alkaen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Kiertokapulan vastuu lasin ja metallin aluekeräyksestä päättyy vuodenvaihteessa kokonaan. Keräyspisteiden määrä vähenee selvästi, mutta RINKI Oy perustaa myös uusia pisteitä kauppojen yhteyteen.

Uudesta aluekeräysverkosta ja keräyspisteistä saa tietoa RINKI Oy:n verkkopalvelusta, www.rinkiin.fi/kotitalouksille  ja 4.1. alkaen numerosta 0800 133 888 tai sähköpostilla, asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Keräyspisteet löytyvät myös osoitteesta www.kierratys.info, mutta sinne ne päivittyvät pikku hiljaa.

Kiertokapula Oy ja Paperinkeräys Oy ovat sopineet nykyisten hyötyjätepisteiden muuttamisesta kokonaisuudessaan Paperinkeräys Oy:n ylläpitämiksi paperinkeräyspisteiksi 1.1.2016 alkaen. Paperinkeräys Oy jatkaa graafisen paperin keräystä lähes kaikissa hyötyjätepisteissä. Lasin- ja metallinkeräysastiat muutetaan 3.1.2016 mennessä paperinkeräysastioiksi.

Rinki-ekopisteverkoston tiedote aiheesta 12.1.2016