Valitse sivu

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastaa biojätekyselyyn nopeammin täällä.

Toisen asteen oppilaitokset

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(pvm/mpm)

(Local network charge)
facebookinstagram linkedinYoutube

Ympäristökasvatusta toisen asteen oppilaitoksille

Toisen asteen oppilaitoksille suunnatuilla oppitunneilla käsitellään erilaisia kodin jätehuollon ja kierrätyksen aiheita käytännön näkökulmasta. Oppitunteihin on yhdistettynä Seppo-peli, jossa oppilaat pääsevät tekemään oppitunnin aiheisiin liittyviä tehtäviä. Yhden oppitunnin kesto on 75 min. Oppitunnit voidaan pitää etäyhteyksin Teamsin kautta tai paikan päällä koululla. Oppitunteja voi yhdistää myös useamman tunnin mittaisiksi kokonaisuuksiksi ja niitä voidaan pitää myös useille luokille saman aikaisesti. Oppituntien aiheita ovat:

  • Jätteiden lajittelu ja kierrätys
  • Tekstiilit
  • Vaaralliset jätteet
  • Biojäte ja ruokahävikki
  • Kestävä elämä

Toiseen asteen opiskelijoille sopii mainiosti tutustumiskäynti jätteidenkäsittelyalueelle, jossa selviää mitä jätteille tapahtuu roskikseen laittamisen jälkeen. Roskat saattavatkin olla aivan uuden tuotteen materiaalia!

Tilaa vierailukäynti tai tutustuminen jätteidenkäsittelyalueelle täältä. Vierailukäynnit kouluilla ja tutustumiset jätteenkäsittelyalueille ovat kouluille maksuttomia.

 

 Uutiskirje toisen asteen oppilaitoksille

 

Uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista asioista, teemapäivistä ja annamme tietoa jätehuollon muutoksista. Tutustu uutiskirjeisiin täältä ja tilaa omasi täältä.

Materiaalit toisen asteen oppilaitoksiin

 

Circula, kiertotalous ja yrittäjyyspeli- Linkki

Ulkoministeriön globaalikasvatusaineisto kouluille- Linkki. Aineisto sopii käytettäväksi useiden eri aineiden oppitunneilla, kun aiheena on muun muassa tulevaisuus, kestävä kehitys tai aktiivinen kansalaisuus.