Noutopalvelu laajenee koko toimialueelle

Kiertokapula kehittää palvelutarjontaansa edelleen. Noutopalvelu kuljettaa kuorma-autolla kodin suuret ja tarpeettomat tavarat sekä valmiiksi pakatut jätteet jätteidenkäsittelyalueelle. Maksullista noutopalvelua on kokeiltu hyvin tuloksin Riihimäen ja Hausjärven alueella 1.10.2012 – 31.3.2013 välisenä aikana. Tästä pilotista saadun informaation perusteella palvelukokeilu laajennetaan nyt 1.4.2013 alkaen koskemaan koko Kiertokapulan toimialuetta.

– Noutopalvelua kyseltiin aiemmin asiakaspalvelustamme viikoittain, joten päätimme vastata kysyntään, kertoo palvelukoordinaattori Krista Palonen Kiertokapulasta. – Pilottialueiksi valittiin Riihimäki ja Hausjärvi. Kysyntää noutopalvelulle riitti odotetusti, kertoo Palonen. – Saamamme palaute oli hyvää, joten päätimme laajentaa kokeilua koko toimialueellemme. Nyt kertyvien kokemusten perusteella palvelun vakinaistamisesta päätetään syksyllä 2013. Ohjeet ja hinnasto löytyvät myös internetsivuiltamme osoitteesta www.kiertokapula.fi/palvelut/noutopalvelu.

Noutopalvelun voi tilata täyttämällä tilauslomakkeen Kiertokapulan internetsivujen lomakkeella, soittamalla asiakaspalveluun, puh. 075 753 0010, tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kiertokapula.fi .

Jokainen nouto sovitaan tapauskohtaisesti etukäteen, ja ne suoritetaan aikaisintaan tilausta seuraavalla viikolla. Myös toiveen noutoviikosta voi esittää. Kuormat toimitetaan käsittelyyn Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille, joista ne toimitetaan hyötykäyttöön aineena tai energiana.

– Palvelu on suunnattu kaikille asiakasryhmille säästämään asiakkaan omaa aikaa ja vaivaa. Palvelusta on ollut suurta hyötyä myös henkilöille, joilla ei esimerkiksi ole autoa tai peräkärryä, jolla kuljettaa isoja tavaroita tai jäte-eriä jätteidenkäsittelyalueille. Ja toki palvelua voivat käyttää myös yritykset, Palonen summaa. – Pyydämme asiakkaita huomioimaan, että kyseessä on edelleen kokeilu. Muutoksia ohjeisiin ja toimintamalliin saattaa tulla, kun noudot lähtevät pyörimään. Uusi alueemme on huomattavasti laajempi kuin aikaisemmassa kokeilussa. Noutojen keskimääräinen hakumatka ja –aika lisääntyvät, kun välimatkat ovat pidempiä, joten noutojen logistinen suunnittelu tulee olemaan haastavampaa. Ajantasaiset tiedot löytyvät kuitenkin aina internetsivuiltamme, ja pyrimme tiedottamaan muutoksista myös paikallislehdissä.

Missä ja miten

  • Noutopalvelua tarjotaan Keravan, Tuusulan, Järvenpään, Hyvinkään, Mäntsälän, Lopen, Riihimäen, Hausjärven, Janakkalan, Hämeenlinnan, Hattulan ja Valkeakosken alueella.
  • Nouto tilataan Kiertokapulan asiakaspalvelusta internetin, sähköpostin tai puhelimen välityksellä.
  • Noudot suoritetaan aikaisintaan tilausta seuraavalla viikolla.
  • Noutopalvelu ei kuljeta vaarallisia jätteitä eikä biojätteitä.

Noutopalvelun hinnoittelu 1.4.2013 alkaen

Perusnouto kuljetuksineen maksaa 65 euroa. Hinta sisältää 15 min. työtä paikan päällä sekä yhden kuution (1 m³) verran tavaratilaa (esim. pesukone, 2 hengen sohva, max. 80 cm runkopatjasänky tai 5 kpl 200 litran jätesäkkejä). Työaika alkaa auton saapumisesta kohteeseen.
15 minuuttia ylittävältä työajalta peritään lisätyömaksu. Lisätyön hinta on 30 euroa jokaista alkavaa 15 minuuttia kohden. Ensimmäisestä lisäkuutiosta tavaratilassa veloitetaan 15 euroa ja seuraavista 20 euroa.
Hintoihin sisältyy ALV 24 % ja jätteiden käsittelymaksu. Noutojen maksu tapahtuu laskulla.