Pidä aluekeräyspisteet siisteinä!

Vain kotitalouksien normaalia sekajätettä

Valkeakoskella ja Riihimäellä olevat jätteden aluekeräyspisteet on tarkoitettu vain kotitalouksien normaaleille sekajätteille. Samoille jätteille, joita muut asukkaat laittavat omiin jäteastioihinsa. Pisteisiin tuodaan luvattomasti asiatonta jätettä, joka aiheuttaa roskaantumista ja epäsiisteyttä sekä lisää pisteen käyttökustannuksia. Ylimääräisen jätteen siivouskulut lisätään aina kerran vuodessa perittävään aluekeräysmaksuun, eli muutaman sotkijan aiheuttamat kulut nostavat huomattavasti kaikkien aluepisteen käyttäjän kustannuksia.

Käyttäjät siis ratkaisevat pääosin aluepisteiden siisteyden. Pisteiden tyhjennys tapahtuu säännöllisesti todetun täyttymisnopeuden mukaan. Mikäli pisteisiin tuodaan satunnaisesti kovin suuri määrä kotitalousjätettä, tulee pisteen täyttymisestä ilmoittaa Kiertokapulan asiakaspalveluun mahdollisimman pian, jotta astialle saadaan järjestettyä aikaistettu tyhjennys. Täyttymisestä tai pisteen väärinkäytöstä voi ilmoittaa numeroon 075 753 0010 ja sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@kiertokapula.fi tai nettisivujen palautelomakkeella.

Pisteiden täyttyminen aiheuttaa harvoin ongelmia. Huomattavasti suurempi ongelma aiheutuu kaikesta tavarasta, joka pisteelle ei kuulu. Aluekeräyspisteille ei saa viedä isoja jätteitä, kuten sohvia, rakennusjätteitä tai kodinkoneita. Edellämainitut jätteet jokaisen tulee itse toimittaa oikeisiin vastaanottopisteisiin eli Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille niiden aukioloaikoina. Rikkinäiset kodinkoneet ja muut sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet (paitsi asbesti) otetaan niillä vastaan veloituksetta.

Hyötyjätteet, esimerkiksi  paperit, pahvit, lasit ja metallit viedään hyötyjätepisteisiin, joita on yleensä myös aluekeräyspisteen yhteydessä.
Kaikki Kiertokapulan hyötyjätepisteet löydät kartasta sivun yläreunan ”Vastaanottopisteet kartalla” -linkistä.