Talvi aiheuttaa haasteita jätehuollolle – helpotathan roska-astian tyhjentäjän työtä

Kaikkien edun mukaisesti jätteet on pystyttävä noutamaan asianmukaiseen käsittelyyn kaikkina vuodenaikoina. Talven liukkaus ja pakkaset aiheuttavat helposti haasteita teiden kunnossapidolle, kaluston toimivuudelle ja jäteastian kunnolle. Kiinteistön ja väylien ylläpitäjä vastaa turvallisesta pääsystä jäteastialle ja jäteastian toimivuudesta. Kuljetusyrittäjällä on vastuu kaluston toimivuudesta.

Erityistä huomiota tulisi kiinnittää pihojen ja kulkuväylien lumitöihin ja hiekoitukseen sekä valaistukseen. Jäteastian toimivuuden kannalta on tärkeää, että astiaan ei laiteta märkää jätettä, joka voi jäätyä astiaan. Astiaan ei myöskään pitäisi päästä vettä eikä lunta, koska sulaminen ja jäätyminen aiheuttavat jätepussien tarttumista astian pohjaan, jolloin astiaa kipattaessa jätettä saattaa jäädä astian pohjalle. Lumityöt kannattaa nekin tehdä hyvin jäteastian ympäriltä.

Jäteauton koko ja paino asettavat tiestön kunnossapidolle haasteita. Aurauksen on oltava riittävän leveä. Mikäli alueenne tiestö tai pihatienne on hetkellisesti esimerkiksi liukkauden tai runsaan lumen vuoksi jäteautolle soveltumaton, voitte siirtää astiatyhjennystänne eteenpäin ilmoittamalla siitä jätehuoltoa järjestävälle taholle. Valkeakoskella, Riihimäellä, Hyvinkäällä, Mäntsälässä ja Hausjärvellä ilmoitus tehdään Kiertokapulan asiakaspalveluun arkisin klo 8–15 puh. 075 753 0010 tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)kiertokapula.fi.

Muovinen jäteastia halkeaa huomattavasti helpommin kovalla pakkasella. Maahan jäätyneen astian irrottaminen voimakeinoin saattaa myös rikkoa astian. Kiinteistön vastuulla on varmistaa, että jätteen noutaja saa työnsä tehtyä ilman, että joutuu irrottamaan jäätynyttä astiaa maasta. On hyvä huomioida, että jätekatosten lukot saattavat nekin jäätyä, jos niitä ei ole huollettu kunnolla. Tällöin jäteastiat jäävät tyhjentämättä.

Yhteispelillä jätehuolto toimii. Huolehtikaamme jokainen omasta osastamme tässä ketjussa!