Tee Siisti Työ! -kilpailun voittajat valittu

Siisti Riksu- kampanja kutsui Riihimäen peruskoulujen luokat viihtyisyyteen, turvallisuuteen ja yleiseen siisteyteen kannustavaan Tee Siisti Työ! -kilpailuun. Kilpailuun palautettiin 15 työtä. Työt olivat monipuolisesti julisteita, askarteluja, videoita ja animaatioita sekä yksi laulukin. Voittoon ylsivät eskari-2.lk -sarjassa Lasitehtaan koulun 2A-luokka ja 3.-5.lk -sarjassa Uramon koulun 3B-luokka.

Palkintoraatiin kuuluivat Kiertokapulan, Ekokemin, Riihimäen kaupungin ja Riihimäen Nuorisoteatterin edustajat. – Lasitehtaan 2A-luokan työ on visuaaliselta ilmeeltään hauska, selkeä, ja siitä näkyy lasten oma aiheen miettiminen ja ajatusten toteuttaminen, kommentoi ympäristönsuojelusuunnittelija Jenni Lehtonen. – Uramon koulun 3B-luokan tekemä Siisti Riksu -laulu on mukaansa tempaava ja kertosäe jää mieleen. Kokonaisuudessaan kilpailutyöt olivat monipuolisia ja korkeatasoisia, joten raadin päätöksenteko ei ollut helppoa.

Palkinnoksi voittajat saavat luokan valinnan mukaan joko retken HopLop-liikuntaleikkipuistoon tai hohtokeilaamaan. Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet luokat saavat palkinnoksi Mölkky-pihapelin kevään välituntileikkeihin.

Osa kilpailutöistä laitetaan esille Riihimäen kirjaston ala-aulaan.

”Siisti Riksu on viihtyisä, turvallinen ja roskaton elinympäristö. Siisti riksulainen ei roskaa, ei tuota ylimääräistä jätettä, kierrättää ja lajittelee. Siistin Riksun tekevät kaikki kaupunkilaiset.”

Siisti Riksu -sivusto