Uudet jätehuoltourakat alkavat Valkeakoskella ja Riihimäellä 1.3.

Valkeakoskella kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennyspäivät muuttuvat uusien tyhjennysreittien myötä. Tämä aiheuttaa mahdollisesti pientä haittaa joillekin jätehuollon asiakkaille, koska aloituksessa ensimmäinen tyhjennysväli voi olla selvästi normaalia pidempi tai lyhyempi. Riihimäellä samat tyhjennysreitit säilyvät, muutoksia tyhjennyspäiviin ei tule.

Valkeakosken muutoksesta tiedotettu asiakkaita

Valkeakosken muuttuvista tyhjennyspäivistä on lähetetty asiakkaille tiedote, jossa näkyy ensimmäinen uuden tyhjennysurakan tyhjennyspäivä. Lassila&Tikanoja Oyj jatkaa entisellä urakka-alueellaan tyhjennyksiä uusien tyhjennysreittien mukaan. Syväkeräysastioita ja puristimia tyhjentää 1.3.2019 alkaen Urbaser Oy.

Jos ensimmäinen tyhjennysväli on selvästi normaalia pitempi, eikä jäte mahdu astiaan (esimerkiksi kahden viikon normaali tyhjennysväli venyy nyt kolmeen viikkoon), jäteastian viereen voi jättää säkissä normaaliin kertymään verrattavan määrän lisäjätettä. Siitä ei peritä lisäjätemaksua ensimmäisellä tyhjennyskerralla. Tästä ei tarvitse tehdä ilmoitusta asiakaspalveluun.

Riihimäellä muutosta ei pitäisi huomata

Kuljetusyhtiö vaihtuu, mutta tyhjennyspäivät eivät muutu. Muutoksen yhteydessä saattaa tulla pientä hämminkiä, jos uusi kuljettaja ei heti löydä jäteastiaa. Muuten tyhjennykset jatkuvat samaan tapaan, eikä asiakkaille ole erikseen urakan vaihtumisesta tiedotettu. Uutena urakoitsijana alueella aloittaa Urbaser Oy, joka hoitaa mm. Hausjärven ja Lopen tyhjennyksiä.

Asiakasnetistä tarkistus vaivattomasti

Mikäli tyhjennyspäivä ei ole muistissa tai tiedote on jäänyt tulematta tai havaitsematta, oman tyhjennyspäivän voi helpoiten tarkistaa asiakasnetistämme.