Valitse sivu

Yhteistyökumppanimme

Puhelinvaihde

075 753 0000 (pvm/mpm)


Kiinteistön jätehuolto

075 753 0010

asiakaspalvelu@kiertokapula.fi

Jäteneuvonta

075 753 0011

neuvonta@kiertokapula.fi

Palaute tai ympäristöhavainto

Muut yhteystiedot

Kiertokapulan tavoitteena on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa olla edelläkävijä vastuullisessa ja ympäristöystävällisessä jätteidenkäsittelyssä. Yhteistyö ja verkostoituminen alan toimijoiden kanssa on meille tärkeää. Ympäristövaikutukset pyritään huomioimaan jätteiden koko elinkaaren aikana jätteiden keräyksestä loppusijoitusalueille.

Fortum Oyj

Fortum Oyj:n kanssa huolehdimme jätteiden materiaali- ja energiahyödyntämisestä. Toimialueeltamme kerätty yhdyskuntajäte on hyödynnetty energiaksi Fortumin (ent. Ekokem Oy) Riihimäen jätevoimalassa jo vuodesta 2007 lähtien. Laitos oli tuolloin Suomen ensimmäinen jätteistä energiaa tuottava voimala.

Vuodesta 2016 alkaen jätteiden hyödyntäminen materiaalina on lisääntynyt Fortumille rakennetun Kiertotalouskylän ansiosta. Kiertotalouskylässä yhdyskuntajätteen sisältämät materiaalit kiertävät eteenpäin Ekojalostamon, Muovijalostamon ja Biojalostamon kautta.

Fortum Oy:n logo.
St1 logo.

St1 Oy

Biojätteen hyödyntäminen liikenteen biopolttoaineeksi yhteistyössä St1 Oy:n kanssa on aloitettu vuonna 2010. Erilliskerättävästä biojätteestä jatkojalostetaan etanolia ja biokaasua Karanojan jätteidenkäsittelyalueella sijaitsevalla St1 Oy:n bioetanoli- ja biokaasulaitoksella. Laitos on maailman ensimmäinen biojätteestä etanolia valmistava laitos.

Nurmijärven kunnan biojätteistä tehdään Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalueen kompostointilaitoksessa multaa.

Tehokierto Oy

Tehokierto Oy on syksyllä 2019 perustettu Kiertokapula Oy:n ja Destaclean Oy:n yhteisyritys, joka vastaanottaa yrityksiltä markkinaehtoista rakennus- ja purkujätettä Kiertokapulan viidellä jätteenkäsittelyalueella. Lisätietoa Tehokierrosta löytyy yrityksen nettisivuilta www.tehokierto.fi. Tilinavauksesta, laskutuksesta tai muista Tehokiertoon liittyvistä asioista voitte kysyä sähköpostitse info[at]tehokierto.fi tai puhelimitse puh. 040 154 5009.