Valitse sivu

Kimppa-astia

Puhelinvaihde

075 753 0000 (pvm/mpm)


Kiinteistön jätehuolto

075 753 0010

asiakaspalvelu@kiertokapula.fi

Jäteneuvonta

075 753 0011

neuvonta@kiertokapula.fi

Palaute tai ympäristöhavainto

Muut yhteystiedot

Jätekimpan järjestäminen lähikiinteistöjen kesken voi olla hyvä ja edullinen ratkaisu järjestää kiinteistön jätehuolto. Yhteiset jäteastiat tuovat muun tarkan jätteiden lajittelun ohella usein säästöjä kiinteistön jätekustannuksiin.

Kuiva- ja sekajätteen kimppa-astiat

Kimppa-astia soveltuu kiinteistölle, jolla jätteen syntyminen voi olla vähäistä tai epäsäännöllistä. Se on kätevä ratkaisu myös vapaa-ajan kiinteistöille, jotka saattavat sijaita vaikeakulkuisessa paikassa. Vapaa-ajan kiinteistöt voivat käyttää samaa jäteastiaa myös lähellä sijaitsevien vakituisten asuinkiinteistöjen kanssa.

Biojätteen kimppa-astiat

Kun biojätteet lajitellaan pois sekajätteen joukosta, voidaan jäteastian tyhjennysväliä pidentää. Sekajäteastia muuttuu biojätteen lajittelun myötä ns. kuivajäteastiaksi, jolloin sen pisin mahdollinen tyhjennysväli ilman erillistä hakemusta on jopa kahdeksan viikkoa ympäri vuoden. 12 viikon tyhjennysväliä voi hakea tietyin ehdoin jätelautakunta Kolmenkierrosta kirjallisesti.

Biokimpan voi käytännössä perustaa taaja-asutusalueelle tai reitin varrelle paikkaan, jossa kulkee biojätettä kerääviä autoja. Biojätettä kerätään 140 tai 240 litran pyörälliseen jäteastiaan. Biojäteastian pisin mahdollinen tyhjennysväli ympäri vuoden on kaksi viikkoa. Astian pesu kaksi kertaa vuodessa kuuluu tyhjennyshintaan. Lue lisää biojätteen lajittelusta täältä.

Jätekimpan perustaminen

Kiertokapulan toimialueella (pl. Janakkala ja Nurmijärvi) jäteastia kimpan voi perustaa helpoiten sähköisen lomakkeen kautta. Voit täyttää lomakkeen tästä. Jos käyttäjiä on enemmän kuin 10, otathan yhteyttä Kiertokapulan asiakaspalveluun. Sopimuksen tekee valittu kimppaisäntä, joka ilmoittaa myös mahdollisista myöhemmistä muutoksista Kiertokapulalle. Kimppaa perustaessa selvitetään jätekimppaan osallistujat ja käyttöosuusprosentit. Tyhjennyksen aiheuttama kustannus voidaan jakaa Kiertokapulan hoitamana käyttöosuusprosenttien mukaan, jolloin jokainen osakas saa oman laskun. Laskun jakamisesta Kiertokapulan toimesta ei synny lisäkuluja. Lasku voidaan myös lähettää kokonaisuudessaan kimppaisännälle.

Janakkalassa ja Nurmijärvellä jäteastiakimpoista sovitaan jätteenkuljettajan kanssa ja kimpasta ilmoitetaan jätelautakunta Kolmenkierrolle.