Valitse sivu

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastaa biojätekyselyyn nopeammin täällä.

Yläkoulut

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(pvm/mpm)

(Local network charge)
facebookinstagram linkedinYoutube

Ympäristökasvatusta yläkouluille

Järjestämme yläkoululaisille tutustumiskäyntejä jätteidenkäsittelyalueillemme. Ympäristökouluttajamme tekevät vierailuja kouluille joko paikan päälle tai etäoppituntien muodossa.

Yläkouluikäisten tutustumiskäynneillä jätteidenkäsittelyalueella havainnollistuu, millaisia jätteitä me ihmiset tuotamme, miten ne lajitellaan sekä missä materiaaleissa tai uusissa tuotteissa jätteitä voidaan hyödyntää.

Yläkouluille suunnatuilla oppitunneilla käsitellään erilaisia kodin jätehuollon ja kierrätyksen aiheita käytännön näkökulmasta. Oppitunteihin on yhdistettynä Seppo-peli, jossa oppilaat pääsevät tekemään oppitunnin aiheisiin liittyviä tehtäviä. Yhden oppitunnin kesto on noin 75 min. Oppitunnit voidaan pitää etäyhteyksin Teamsin kautta tai paikan päällä koululla. Oppitunteja voi yhdistää myös useamman tunnin mittaisiksi kokonaisuuksiksi ja niitä voidaan pitää myös useille luokille saman aikaisesti. Oppituntien aiheita ovat:

Jätteiden lajittelu ja kierrätys

Tekstiilit

Vaaralliset jätteet

Biojäte ja ruokahävikki

Kestävä elämä

Tilaa oppitunti koulullenne tai vierailukäynti jätteidenkäsittelyalueellemme täältä. Vierailukäynnit kouluilla ja tutustumiset jätteenkäsittelyalueille ovat maksuttomia.

 

 

 

 Uutiskirje yläkouluille

 

Uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista asioista, teemapäivistä ja annamme puuhavinkkejä, joissa ympäristökasvatus on huomioitu. Tutustu uutiskirjeisiin täältä ja tilaa omasi täältä.

Materiaalit yläkouluihin

Kierrätysalias yläkouluikäisille – ohje & materiaali

Ulkoministeriön globaalikasvatusaineisto kouluille. Linkki. Aineisto sopii käytettäväksi useiden eri aineiden oppitunneilla, kun aiheena on muun muassa tulevaisuus, kestävä kehitys tai aktiivinen kansalaisuus.