Valitse sivu

Yläkoulut

Puhelinvaihde

Telephone exchange


Kiinteistön jätehuolto

Customer service

asiakaspalvelu@kiertokapula.fi

Jäteneuvonta

Sorting advice

neuvonta@kiertokapula.fi

Jätehuollon perusmaksu

perusmaksu@kiertokapula.fi

Ympäristökasvatusta yläkouluille

Yläkouluikäisille sopii mainiosti tutustumiskäynti jätteenkäsittelyalueelle, jossa selviää mitä jätteille tapahtuu roskikseen laittamisen jälkeen. Alueella havainnollistuu, millaisia jätteitä syntyy ja miten ne lajitellaan. Vierailijalle selviää myös missä materiaaleissa tai uusissa tuotteissa jätteitä on hyödynnetty.

Yläkouluille suunnatuilla oppitunneilla käsitellään erilaisia jätehuollon ja kierrätyksen aiheita käytännön näkökulmasta. Oppitunteihin on yhdistettynä Seppo-peli, jossa oppilaat pääsevät tekemään oppitunnin aiheisiin liittyviä tehtäviä. Yhden oppitunnin kesto on noin 75 min. Oppitunnit voidaan pitää etäyhteyksin Teamsin kautta tai paikan päällä koululla. Oppitunteja voi yhdistää myös useamman tunnin mittaisiksi kokonaisuuksiksi ja niitä voidaan pitää myös useille luokille saman aikaisesti. Oppituntien aiheita ovat:

  • Jätteiden lajittelu ja kierrätys
  • Tekstiilit
  • Vaaralliset jätteet
  • Biojäte ja ruokahävikki
  • Kestävä elämä

Tilaa oppitunti koulullenne ottamalla yhteyttä neuvontaamme puh. 075 753 0011 tai neuvonta[at]kiertokapula.fi. Vierailukäynnit kouluilla ja tutustumiset jätteenkäsittelyalueille ovat yläkouluille maksuttomia.

Huomioittehan, että vierailuille osallistutaan vain terveenä ja turvavälit huomioiden.

Koronatilanteen vuoksi emme tee tällä hetkellä vierailuja kuin etäyhteyttä käyttäen.

 

 

 Uutiskirje yläkouluille

 

Uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista asioista, teemapäivistä ja annamme puuhavinkkejä, joissa ympäristökasvatus on huomioitu. Tutustu uutiskirjeisiin täältä ja tilaa omasi täältä.

Materiaalit yläkouluihin

Kierrätysalias yläkouluikäisille – ohje & materiaali

Ulkoministeriön globaalikasvatusaineisto kouluille. Linkki. Aineisto sopii käytettäväksi useiden eri aineiden oppitunneilla, kun aiheena on muun muassa tulevaisuus, kestävä kehitys tai aktiivinen kansalaisuus.