Valitse sivu

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Vastaa biojätekyselyyn nopeammin täällä.

Monilokeroastiapalvelua laajennusta suunnitellaan

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(pvm/mpm)

(Local network charge)
facebookinstagram linkedinYoutube

Kiertokapula valmistelee vapaaehtoisen monilokerokeräyksen tarjoamista lisäpalveluna niille asiakkailleen, joiden kiinteistö sijaitsee vapaaehtoisen hyöty- ja biojätteen keräysalueella. Nelilokeroisen jäteastian avulla kerätään neljää eri hyötyjätejaetta: kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä metallia. Erilliskerätyt materiaalit noudetaan monilokeroautolla, missä jokainen jätejae päätyy omaan säiliöönsä. Keräys on tarkoitettu ensisijaisesti omakotikiinteistöille ja alle viiden (5) huoneiston asuinkiinteistöille.

Monilokeropalvelun avulla jätteet eivät vie tilaa kaapeissa ja käynnit ekopisteellä jäävät pois. Keräyksen kilpailuttamisen ja reittisuunnittelun tueksi lähetimme uutiskirjeellä kyselylomakkeen niille alle viiden asuinhuoneiston kiinteistöille, jotka ovat sijaitsevat kyseisellä hyötyjätteiden keräysalueella eli tämän kartan alueella C. Kysely on nyt sulkeutunut ja uusia ilmoituksia kiinnostuksesta ei nyt enää oteta vastaan. Kun mahdollinen aloitusaika selviää, tiedotamme sekä kyselyyn vastanneita, että muita keräysalueilla sijaitsevia kiinteistöjä.


Kyselyn tulosten perusteella suunnittelu jatkuu. Keräystä suunnitellaan ensisijaisesti alueilla, joilla saadaan riittävä määrä keräykseen liittyviä. Alustavan kiinnostuksensa kyselyllä ilmaisseihin ollaan yhteydessä myöhemmin, aikataulu ei vielä ole selvä.

Astiat ja tyhjennysvälit asiakkaan tarpeen mukaan

Keräys toteutetaan Kiertokapulan toimittamilla valmiiksi tarroitetuilla nelilokeroisilla jäteastioilla, joita on kahta eri kokoa:

  • 370 L (770 x 811 x 1104 (leveys x syvyys x korkeus / mm)
  • 660 L (1225 x 775 x 1225 mm)

370 litran astioissa täyttötila on jaettu muovi- ja kartonkipakkauksille suhteessa 60/40. Lisäksi lasipakkauksille ja metallille on molemmille omat 30 litran astiat, jotka kiinnitetään astian sisäpuolelle. 660 litran astioissa täyttötila on jaettu muovi- ja kartonkipakkauksille suhteessa 50/50. Lisäksi lasipakkauksille ja metallille on molemmille omat 45 litran astiat, jotka kiinnitetään astian sisäpuolelle.

Tyhjennysväli voi olla 2, 4, 8 tai 12 viikkoa asiakkaan tarpeen mukaan. Myös naapurin kanssa voi sopia yhteisen astian käyttämisestä (kimppa-astia), jolloin tyhjennyshinta jaetaan astian käyttäjien kesken. Monilokeroastian lisäksi kiinteistöllä tulee olla jätehuoltomääräysten mukaisesti sekajäteastia.

Vaihtoehto monilokerokeräykselle

Mikäli olet kiinnostunut kiinteistökohtaisesta pakkausjätteiden keräyksestä, mutta haluat tai tarvitset vain yhdelle tai kahdelle pakkausjakeelle keräyksen, sekin on mahdollista. Samalla C-alueella voi vaihtoehtoisesti liittyä erillisellä astialla muovi- tai kartonkipakkausten keräykseen tai ottaa molemmille erilliset astiat. Kustannus kahden jakeen erillisellä keräyksellä on edullisempi kuin neljän jakeen lokeroastialla, koska isoilta kiinteistöiltä jo kerätään näitä erillisillä astioilla. Tällöin kiinteistölläsi käy erillinen auto tyhjentämässä jokaista jaetta.
Katso pakkausjätteiden keräyksen kuntakohtaiset siirtymisajankohdat vuonna 2023 täältä.
Liittymisilmoituksen voi tehdä asiakaspalveluumme vuoden 2024 alusta alkaen. Jäteastiat kuuluvat tyhjennyshintaan.

Hinta erillisille (esim. 240 litran keräysastioille) vuonna 2023:

  • 240 L muovipakkausastia                      5,54 € / tyhjennys (sis. alv)
  • 240 L kartonkipakkausastia                   5,80 € / tyhjennys (sis. alv)

    Muut tyhjennyshinnat näet täältä.

Valkeakoskilaisen asiakkaan monilokerokeräyskokemuksista voit lukea osoitteessa: 
https://rehellisestikestavaa.blogspot.com/2021/03/arjen-luksusta-lajitteluun-pientalossa.html