Valitse sivu

Alakoulut

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)
Ympäristökasvatusta alakouluille

Järjestämme alakoululaisille tutustumiskäyntejä jätteidenkäsittelyalueillemme. Ympäristökouluttajamme tekevät vierailuja kouluille joko ihan paikan päälle tai etäoppituntien muodossa. Pienimmille koululaisille lainaamme puuhapakettia ja nelosluokkalaisille järjestämme Jäteselviytyjät-kilpailun.

Retki jätteidenkäsittelyalueelle on huikea seikkailu. Alueella selviää, mitä roskille tapahtuu jätteeksi päätymisen jälkeen ja millaisina uusina tuotteina ne ilmestyvät uudelleen käyttöön. Jätteidenkäsittelyalueelle tehtävän retken osallistujamäärä on minimissään 10 henkeä.

Alakouluilla vierailukäyntimme voi olla luokkaopetusta, lajittelupolku tai liikunnallinen lajitteluviesti pihalla tai urheilusalissa. Meidät voi kutsua paikalle myös etäyhteyksien välityksellä, alakoululaisille suunnatuissa oppitunneissa tutustumme lajitteluun ja kestävään elämään. Etäohjauksessa on mukana myös Seppo-peli!

Vierailun tai puuhapaketin voit tilata täältä. Vierailukäynnit kouluilla ja tutustumiset jätteidenkäsittelyalueille ovat maksuttomia.

 Pelaa jätteiden lajittelu -peliä!

Pelaa täällä

Puuhapaketti (1-2 luokat)

 Neuvonnan lainattava Puuhapaketti on juuri päivitetty! Puuhapaketti tuo iloa arkeen ja tekee lajitteluharjoittelusta todella kivaa. Puuhapaketti sisältää opettavaiset materiaalit monenlaiseen leikkiin. Puuhapaketin laina-aika on noin kaksi viikkoa. Puuhapaketti noudetaan ja palautetaan johonkin toimipisteeseemme (Hämeenlinna, Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi ja Valkeakoski). Puuhapaketista löytyvät mm. mysteeripussukat, ongintaleikki ja lorupussit.

 

Oppitunnit alakouluille

Ala-asteille suunnatuilla oppitunneilla käsitellään erilaisia kodin jätehuollon ja kierrätyksen aiheita käytännön näkökulmasta. Oppitunteihin on yhdistetty Seppo-peli, jossa oppilaat pääsevät tekemään tunnin aiheisiin liittyviä tehtäviä. Teamsillä pidettävän yhden oppitunnin kesto on 45 minuuttia. Tunnin aiheeksi voi valita jätteiden lajittelun tai kestävän elämän. Oppituntien aiheita voidaan myös yhdistää ja pitää useammalle luokalle samanaikaisesti.

 Uutiskirje alakouluille

 

Uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista asioista, teemapäivistä ja annamme puuhavinkkejä, joissa ympäristökasvatus on huomioitu. Tutustu uutiskirjeisiin täältä ja tilaa omasi täältä.

Materiaalit alakouluihin

Jäte-Kim – ohje & materiaalit

Kierrätys Alias 3-6 lk – ohje & materiaalit

Liikunnallinen lajittelupeli 3-6 lk – ohje

Romuorkesteri 1-2 lk – laulutsanat ja leikit (pdf) & sanat ja leikit (sähköinen julkaisu)

Puuhatehtävä – lajittelutehtävä

Leikki – ympäristöleikki