Valitse sivu

Muovipakkausten keräys

Käytä verkkopalvelua

Web service


Soita meille 9.00 - 15.00

Telephone exchange 9.00 - 15.00

(Local network charge)Usein kysyttyjä kysymyksiä muovipakkausten keräyksestä

Mistä löydän lisätietoa muovipakkausten keräyksestä?

Milloin muovipakkausten keräys alkaa kiinteistöllämme?

Muovipakkaustenkeräys on alkanut Kiertokapulan toimialueella vaiheittain:

  • Eteläinen alue: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula 1.3.2021 alkaen
  • Pohjoinen alue: Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Loppi, Riihimäki, Valkeakoski 3.5.2021 alkaen
  • Janakkala 1.3.2022 alkaen
  • Nurmijärvi 1.9.2023

Emme tarvitse muovipakkausten keräystä kiinteistöllemme. Miten toimimme?

Mikäli kiinteistöllä on vähintään viisi huoneistoa, on se jätehuoltomääräysten mukaisesti velvollinen muovipakkausten erilliskeräykseen ja liittymään keräysjärjestelmään. Vapautusta ja poikkeusta jätehuoltomääräyksistä voi hakea alueen jätehuoltoviranomaiselta Kolmenkierrolta hyvin perustellulla vapaamuotoisella hakemuksella. Lisätietoa jätehuoltomääräyksistä poikkeamisesta jätelautakunta Kolmenkierron -sivuilta.

Kiinteistöllemme on jo järjestetty muovipakkausten keräys toisen toimijan kanssa. Miten toimimme?

Jatkaminen toisen toimijan kanssa ei ole mahdollista, vaan muovipakkausten keräys siirtyy kunnan eli Kiertokapulan (pl. Nurmijärvi) hoitamaksi automaattisesti keräyksen alettua alueella. Tarkistattehan kiinteistöllenne annetun palveluehdotuksen Asiakasnetissämme.

Hoitamieni kiinteistöjen tiedoista ei löytynyt palveluehdotusta muovipakkausten keräyksestä, vaikka kiinteistössä on vähintään viisi huoneistoa. Miten toimin?

Tietoja lajitteluvelvollisista kiinteistöistä on kerätty ja yhdistelty useasta eri lähteestä ja virheitä on voinut tulla. Olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme  tilanteen selvittämiseksi ja palveluehdotuksen tekemiseksi.

Sain tiedon, että kiinteistöni on velvollinen muovipakkausten keräykseen, koska siinä on vähintään viisi huoneistoa. Kiinteistössä ei ole viittä huoneistoa, emmekä halua muovipakkausten keräystä. Miten toimin?

Tietoja lajitteluvelvollisista kiinteistöistä on kerätty ja yhdistelty useasta eri lähteestä ja virheitä on voinut tulla. Olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme  tilanteen selvittämiseksi sekä huoneistomäärän korjaamiseksi tietoihimme.

Mitä muovipakkausten keräys maksaa?

Muovipakkausten keräyshinnat selviävät Kiertokapula Oy:n jätemaksutaksasta. Jätemaksutaksan pääset tutustumaan tästä.

Kiinteistöllämme on useita jätepisteitä, mutta muovipakkausten keräys on lisätty vain yhteen niistä. Haluamme keräyksen kaikkiin jätepisteisiin, kuinka toimimme?

Lajitteluvelvollisuus täyttyy, kun kohteessa on muovipakkausten keräys vähintään yhdessä jätepisteessä. Palveluehdotusta ei ole tämän takia tehty kuin yhteen jätepisteeseen. Keräys on kuitenkin mahdollista järjestää useammassakin jätepisteessä. Olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme tilanteen selvittämiseksi ja palveluehdotuksen tekemiseksi.

Kiinteistömme on aivan Rinki-ekopisteen vieressä, ja taloyhtiömme asukkaat toimittavat sinne muovipakkausjätteensä emmekä tarvitse muovipakkausten keräystä kiinteistölle. Miten toimimme?

Rinki-ekopisteen läheisyys ei todennäköisesti riitä perusteeksi vapautukselle muovipakkausten keräyksestä. Ringin pisteet on jatkossa pääasiassa tarkoitettu pienkiinteistöjen asukkaiden käyttöön. Vapautusta muovipakkausten keräyksestä voi hakea alueen jätehuoltoviranomaiselta hyvin perustellulla hakemuksella, mutta Rinki-ekopisteen läheisyys on todennäköisesti riittämätön peruste.

Muovipakkausten keräysastia ei mahdu jätetilaamme. Kuinka toimimme?

Kiinteistön velvollisuus on järjestää paikka muovipakkausten keräysastialle. Tilaa voi järjestää esimerkiksi

  • seuraamalla, onko nykyinen astiamäärä kaikilta osin optimaalinen; onko tilassa esim. liikaa paperiastioita tai sekajäteastioita, joita poistamalla saisi vapautettua tilaa
  • siirtämällä esimerkiksi lasin- ja metallinkeräysastiat seinustalle jätetilan ulkopuolelle (astiat voi sijoittaa esim. astiasuojiin)
  • suunnittelemalla laajempaa jätetilojen uusimista ja uudelleen järjestelyä, mikäli se on ajankohtaista.

Millaisiin astioihin muovipakkauksia voi kerätä?

Muovipakkausten keräykseen soveltuvia astioita saa 240l, 360l ja 660l kokoisina. Palveluehdotukseen on oletuksena asetettu 660l astiat, mutta keräysastian koon voi muuttaa Asiakasnetissä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. On kuitenkin suositeltavaa ottaa mahdollisuuksien mukaan 660l astia etenkin isommille kiinteistöille. Pienemmilläkin kiinteistöillä se mahdollistaa pidemmän tyhjennysvälin ja sitä kautta kustannussäästöä.

Mikäli isolle, yli 10 huoneiston kiinteistölle halutaan pienempi kuin 660l astia, käsitellään asia tapauskohtaisesti. Otattehan tällaisessa tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuinka usein muovipakkausten keräysastia tyhjennetään?

Tihein tyhjennysväli on kerran viikossa. Jätehuoltomääräysten mukaisesti keräysastia voidaan tyhjentää pisimmillään maksimissaan 16 viikon välein.

Meillä on jo oma keräysastia muovipakkauksille, mutta haluaisimme uuden keräysastian. Miten toimimme?

Tarkistattehan Asiakasnetistämme, onko nykyinen toimija ilmoittanut kiinteistön omasta astiasta. Mikäli näin on, tulee astian toimitus lisätä kiinteistölle asiakaspalvelussamme. Muovipakkausastia toimitetaan kiinteistölle veloituksetta, astia kuuluu palveluun.

Meillä on jo vuokra-astia nykyiseltä toimijalta. Mitkä ovat vaihtoehdot?

Käytöntö vaihtelee sen mukaan, miltä toimijalta kyseinen astia on vuokralla. Lassila&Tikanoja Oyj:n ja Keräyspaperi&Kuljetus Lindholm Ky:n vuokra-astiat siirtyvät Kiertokapulalle keräyksen alkaessa. Nämä astiat säilyvät kiinteistöillä edelleen keräysastioina. Muiden toimijoiden kautta vuokrattujen astioiden pois nouto kiinteistöltä tulee kiinteistön itse sopia ko. toimijan kanssa. Kiertokapula toimittaa uudet astiat keräystä varten

Käytämme omaa keräysastiaa. Saako tyhjennyksen halvemmalla?

Ei saa. Keräysastia kuuluu tyhjennyshintaan joka tapauksessa.

Voimmeko poistaa sekajäteastian muovipakkauskeräyksen alkaessa? Haetteko sekajäteastian pois muovijäteastian toimituksen yhteydessä?

Etenkin, jos kiinteistöllä on enemmän kuin kaksi sekajäteastiaa, voi tilan takia olla järkevää muuttaa yksi niistä muovipakkausten keräysastiaksi. Tämä kuitenkin edellyttää, että kiinteistön asukkaat lajittelevat muovipakkaukset erikseen. Alkuun voi olla hyvä tarkkailla miten tilanne kehittyy ja säätää astiamääriä tarvittaessa myöhemmin. Muoviastioiden toimituksen yhteydessä emme nouda vanhoja astioita pois.

Kiinteistöllämme on syväkeräysastiat jätteille, emmekä halua käsin siirrettäviä astioita. Miten toimimme?

Muovipakkausten keräys onnistuu myös syväkeräysastioista eli nosturilla tyhjennettävistä säiliöistä.

Toimintamallit ovat:

  • uuden syvä- tai pintasäiliön hankinta
  • vanhan säiliön muuttaminen muovipakkauksille
  • vanhan säiliön jakaminen muovipakkauksille ja jollekin toiselle jätelajille

Jos kiinteistöllä ei ole ylimääräistä säiliötä, tulee joko hankkia uusi säiliö tai muuttaa tai jakaa vanha säiliö muovipakkauksille. Säiliön muuttaminen muovipakkauksille tarkoittaa helpoimmillaan astiakyltin tai -tarran vaihtamista säiliön tyhjennyksen jälkeen. Säiliön jakaminen vaatii uuden kannen sekä säkit yms. osat säiliöön. Osia on mahdollista tilata astiavalmistajalta. Kaivuutyöt voit välttää hankkimalla muovipakkauksille nosturilla tyhjennettävän pintasäiliön. Lisätietoa pintasäiliöstä voi kysyä astiavalmistajilta.

Meillä on syväkeräys muille jätteille, mutta muovipakkauksille haluamme käsin siirrettävän astian. Onko tämä mahdollista?

Kyllä on. Halutessaan muoviastialle voi harkita esimerkiksi astiasuojaa tai kaappia. Mikäli palveluehdotuksenne on tehty syväkeräykselle, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme.