Vaarallisten jätteiden viikkokeräykset

Kiertokapulan toimialueella vaarallisia jätteitä kerätään viikkokierroksilla. Autot vastaanottavat vain vaarallisia jätteitä (EI asbestia ja kyllästettyä puuta). Yhdellä pisteellä viivytään 15 minuuttia.

Katso tai tulosta viikkokeräysten aikataulut tästä (pdf -tiedosto). 
Huom! Kierroksia ei ajeta arkipyhien aattoina.

***
Suomen Kiertovoima (KIVO) ry:n jäsenet eli kunnalliset jäteyhtiöt kampanjoivat heinäkuun ensimmäisellä viikolla vaarallisen jätteen keräämisen puolesta.

KIVOn jäsenten jäteasemilla ja keräyksissä vaarallisia jätteitä vastaanotettiin vuonna 2017 jokaista asukasta kohden 5,1 kiloa. Määrä oli vähentynyt, sillä 10 vuotta aikaisemmin talteen saatiin kilo enemmän jokaista asukasta kohden. Eniten vastaanotetaan akkuja, maaleja ja jäteöljyä.
Vuonna 2017 Suomen markkinoille toimitettiin 3 180 tonnia kannettavia paristoja ja akkuja ja niitä kerättiin 1 370 tonnia. Keräysaste oli 45 %. Kannettavat paristot ja akut kuten sormi- ja nappiparistot ja kännyköiden akut voi maksutta palauttaa niitä myyviin liikkeisiin. Vuonna 2017 ajoneuvoakkuja maahantuotiin Suomeen 16 660 tonnia ja kerättiin lähes 14 900 tonnia.

Internetsivustolle vaarallinenjate.fi on koottu ohjeita muun muassa vaarallisen jätteen välttämisestä ja lajittelusta. Sivustolta löytää myös tietoa jätteen käsittelystä sekä lähimmän vastaanottopisteen hakupalvelun.